Kort historik om företaget

EH Data & Dekaler grundades 1999 då sonen var aktiv inom gokartsporten. Då det fanns intresse för att göra egna startnummer och eget namn på gokarten så införskaffades en liten skärmaskin. Denna skärmaskin klarade av att göra hela dekaler upp till 1000x300mm och skar 4cm/sekund. Ryktet spred sig att det fanns en lokal tillverkare av startnummer som även kunde hålla nere priserna då allt skedde på hobbynivå. Företaget E(rik) H(edkvist) Data & Dekaler startades.

Två år gick och den lilla skärmaskinen blev utbytt mot en större och snabbare. Allt gick fortare och fler jobb kunde göras. Denna maskin som än idag används kan göra dekaler i ett stycke som är 590mm x 50m. Och har en skärhastighet av 60cm/sekund. Större dekaler kan nu tillverkas och lastbilar och bilar blev föremål att sätta dem på. Kunderna blev fler och fler. Heldekorer på 6st Lillsele Transport AB:s långtradare gjordes bland annat.

Eftersom allt fler efterfrågade flerfärgsdekaler och screentryckta dekaler så blev nästa steg att hösten 2005 investera en storformats skrivare med skärfunktion. Med denna maskin tillverkas nu afficher, fullfärgsdekaler och tröjtryck i fotokvalité(1440dpi).

2009 - Verksamhetens flyttades ut från det lilla garaget och in i samma lokaler som TEMAB på Gärdesgatan 12.

2010 - Flytt för andra gången, denna gång till större lokaler i samma hus.

2011 - Verksamheten går från att varit Enskild firma i 10 år till att bli Aktiebolag, Erik Hedkvist Data & Dekaler AB bildas.

2015 - Vi flyttar till större lokaler med egen monteringshall där vi kan ta emot lastbilar och personbilar.